This site is currently only available in Dutch...
Click here for more information (in English).

Hoofdstuk 4

Ontwikkel mentale diversiteit

Te vinden op pagina: 109

Selffulfilling prophecy

Een beroemd en belangrijk onderzoek over de selffulfilling prophecy vind je in het bijgevoegde leesstuk. Dit is een mooi voorbeeld hoe de selffulfilling prophecy positieve gevolgen kan hebben.

Lees meer over het experiment (pdf)

Te vinden op pagina: 114

Todd Kashdan

Professor Todd Kashdan geeft in deze lezing (TEDxUtrecht) een goed voorbeeld van mindfulness tijdens ons dagelijks leven. Hij combineert prikkelende kennis met een 'life' mindfulness oefening met zijn publiek. Dat is leren door ervaren. Kashdan is onder andere bekend door zijn publicaties over nieuwsgierigheid - een van de belangrijke factoren van de positieve psychologie - .

Een aanrader is zijn boek 'Nieuwsgierig' (Spectrum, 2010)

 

Self-Directed Behavior

In de visie van mental design is het zinvol diverse mentale tools te ontwikkelen. Self-Directed Behavior is een boek dat vol staat met dit soort tools. Dit boek combineert kennis, praktische toepassingen en voorbeelden. Het verzamelt het beste dat de gedragswetenschappen ons op dit moment bieden. Het boek sluit aan bij een hoofdgedachte van mental design: Stop niet bij mentale 'weetjes'. Toepassing - per moment - per dag is de weg vooruit.

 

 

Te vinden op pagina: 114

Mindfulness

Beter nu

Op zoek naar een goed boek over mindfulness? Wil je meteen aan de slag met praktische oefeningen? Het boek 'Beter nu' van psycholoog Rob Brandsma is een aanrader.